Eichmann-per konferencia/Eichmann Trial Conference/Eichmann Prozess Konferenz

50 éve, 1961. április 11-én állították a Jeruzsálemi Körzeti Bíróság elé a több millió – köztük több százezer magyarországi – zsidó megsemmisítésére irányuló „végső megoldás” alkalmazásával megvádolt Adolf Eichmannt.

Az alkalomból a Mensch Nemzetközi Alapítvány, az ELTE Társadalomtudományi Kara (TáTK) és a Közép-európai Egyetem tudományos konferenciát rendez 2011. április 15-én, reggel 9 órai kezdettel a TáTK kari tanácstermében (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a, VII. emelet).

MEGVÁLTOZOTT A HELYSZÍN: OSA Archívum (1051 Budapest, Arany János utca 32.)

A rendezvényt Tausz Katalin, a TáTK dékánja nyitja meg. A résztvevőket Aliza Bin-Noun, Izrael Állam magyarországi nagykövete köszönti.

A délelőtti szekció első előadója Gabriel Bach, az Izraeli Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott bírája, az Eichmann-per helyettes főügyésze lesz. Őt követően Moshe Golan izraeli holokausztkutató Az Eichmann-per magyarországi összefüggéseiről tart előadást. Az ülésen Kövesdi Péter, a Mensch Alapítvány főtitkára elnököl.

Az ebéd utáni szekciót Halmai Gábor, az ELTE TáTK egyetemi tanára vezeti le az Eichmann-per tudományos utóéletéről és tapasztalatairól.

Előadást tart: Heller Ágnes (ELTE BTK), Bárd Károly (Közép-európai Egyetem), Csepeli György (ELTE TáTK), Hack Péter (ELTE ÁJK) és Szita Szabolcs (Nyugat-magyarországi Egyetem BPK).

A tudományos tanácskozásra a rendezők személyre szóló meghívókat küldenek a tudományos kutatás iránt érdeklődőknek, az egyetemek hallgatóinak és a média képviselőinek.

Kérjük, hogy részvételi igényét 2011. március 31-ig a konferencia rendezőinél a következő címen jelezze: geigersa@gmail.com.

A Mensch Nemzetközi Alapítvány kuratóriuma nevében

Dr. Strasser Tibor elnök, Kövesdi Péter főtitkár, Geiger András alapító

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: