Nuber István/István Nuber

Főigazgató/Director-General/Generaldirektor

Az egyetem elvégzése után 1964-ben a Szolnoki Verseghy Ferenc Gimnáziumban kezdte el oktató-nevelő tevékenységét, olasz-orosz nyelvet és irodalmat, valamint filozófiát tanított. Felnőttoktatásban esztétika kurzust vezetett. 1966-1967-ben országos pályázatokon két alkalommal harmadik díjat nyert pedagógiai, nevelési témában (Hagyomány és korszerűség az ifjúság nevelésében, Az diákifjúság önállóságra nevelésének szociológiai vizsgálata). Az ifjú filozófusok körének előadássorozatot indított a szolnoki középiskolások számára filozófiatörténetből és a modern nyugati filozófiai irányzatokról az ELTE Filozófiai Tanszékének bevonásával.
1972-ben megvédte a bölcsészdoktori disszertációját a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. 1978-ban elnyerte a filozófia tudomány kandidátusi fokozatát
Időközben megyei és országos intézményekben dolgozott mint oktatási szakreferens, illetve filozófia tanszékvezető-helyettes. .
1990-ben a Pécsi Tudományegyetem Társadalomtudományi Intézetébe került, ahol az egyetemes politikai gondolkodás történetével, filozófiával, etikával és az olasz politikai rendszerrel foglalkozott behatóbban, tanulmányaival Országos Politológiai Vándorgyűléseken, nemzetközi konferenciákon szerepelt. Az intézet helyettese és megbízott vezetője volt. Öt tanulmánykötete, több mint 62 tudományos dolgozata, cikke jelent meg történelmi, filozófiai, politológiai, etikai és pedagógiai témakörről s tizenegy hazai és nemzetközi tudományos ülést szervezett.

Dr. Nuber István CSc, ny. egyetemi docens jelenleg óraadótanárként dolgozik a Pécsi Tudományegyetemen és a Holokauszt Emlékközpont oktatási csoportjának vezetője 2015-től.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: